29 de febr. 2012

Reflexions d'un vell centenari



Reflexions d'un vell centenari
Moisès Broggi

Mirant enrere, es veu que la vida passa molt de pressa i que els fets s'acumulen ràpidament. Un es troba al final gairebé sense adonar-se'n. La vellesa comporta sacrificis i renúncies, és cert, però també té els seus al·licients. El jove viu angoixat per les inseguretats del dia de demà. El vell, en canvi, en saber que no té futur, reconeix que el seu gran patrimoni és la memòria, font inesgotable de reflexions sobre nosaltres mateixos, sobre el món en què vivim i sobre les persones i esdeveniments que ens hem trobat al llarg de la vida. El futur és imprevisible, però les experiències viscudes fan veure que sovint els fets es repeteixen que, malgrat que les coses canvien, l'home segueix essent el mateix de sempre, i que la humanitat és capaç d'ensopegar repetides vegades amb la mateixa pedra.Moisès Broggi

2 comentaris:

  1. Aquest any 2012:ha estat declarat Any Europeu de l'Envelliment Actiu i de la Solidaritat Intergeneracional, amb aquest autor tenim un bon exemple d'envelliemnt actiu.
    Moisès Broggi farà 104 anys al maig, ha dedicat la major part de la seva vida a fer de cirurgià (des de la Guerra Civil) i va operar fins que va tenir 80 anys. Com a eminència en el camp de la medicina, va presidir durant una dècada el Col•legi de Metges de Catalunya i la Reial Acadèmia de Medicina. Però la seva feina ha transcendit més enllà.
    Creu Sant Jordi 1981, Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya, Premis Nacionals a la Trajectoria Professional i Artística.

    ResponElimina
  2. "És evident que l'acció més positiva contra la drogoaddicció seria combatre les causes que la provoquen i quela mantenen, com són la misèria,l'angoixa o la por a la vida, causes que en gran nombre són inherents a la naturalesa humana i que es poden combatre, però que, desgraciadament, no es podran eradicar del tot ... crec que la producció i l'oferta de la droga, ... hauria de ser il·limitada i legal...control.. metge i psicòleg, però no del de la política..."

    L'Estat no ha de controlar lavida de les persones, com si fòssin nens petits; però sí té l'obligació combatre les causes de la misèria i l'angoixa, i això no ho fa molt bé. Mireu a Rasquera quin revolt s'ha muntat. No n'hi ha per a tant. És que només poden fer negoci els mafiosos i els corruptes? El senyor Moisès Broggi té la ment oberta i pensa per ell mateix, no com lamajoria de nosaltres que repetim com les cotorres allò que ens diuen els mitjans de comunicació.

    ResponElimina