12 de març 2012

Història de dues ciutats


Història de dues ciutats



Aquest any se conmemora el bicentenari del naixement de Charles Dickens







Història de dues ciutats és una de les novel·les de l'escriptor britànic Charles Dickens, publicada l'any 1859. Aquesta novel·la és particularment diferent a les altres que va escriure, les quals es basen en personatges infantils i mostren una marcada reprimenda cap a la societat britànica de l'època. En aquesta novel·la històrica es narra la vida al segle XVIII, l'època de la Revolució Francesa.
Al mateix temps la història es desenvolupa a dos països: Anglaterra i França, a les ciutats de Londres i París, respectivament en l'època de les albors de la Revolució francesa. La primera ciutat simbolitzaria d'alguna manera la pau i la tranquil·litat, la vida senzilla i ordenada; mentre la segona representaria l'agitació, el desafiament i el caos, el conflicte entre dos mons en una època en la qual s'anuncia dràstics canvis socials.

1 comentari:

  1. Tot i que el món hagi evolucionat tant des dels temps de Dickens. Conceptes tan dickensians com l’avarícia, la mesquinesa, l’egoisme, la manca d’empatia, la manca d’ètica o la manca de compassió, són conceptes que malauradament trobem en el dia a dia de les nostres vides.

    ResponElimina