1 d’oct. 2012

Cinquanta ombres d'en Grey, E.L. James

E.L. James
Cinquanta ombres d'en Grey
Rosa dels vents, 2012

Anastasia Steele és una jove i innocent estudiant de Lletres a punt d'acabar la seva carrera universitària. Per donar un cop de mà a la seva companya d'habitació, malalta, accedeix a fer per ella una entrevista per a la revista de la universitat al conegut empresari Christian Grey, enigmàtic, misteriós i molt atractiu. Anastasia quedarà fascinada per la imponent personalitat de Grey, un home de turmentada personalitat, amb un passat obscur que ha modelat el seu estrany caràcter, fortament dominant i controlador. Inicien una relació tortuosa en què ell és dominador i ella submisa, i on l'Anastasia anirà descobrint obscurs camins cada cop més foscos.
Quan vaig començar aquest llibre no sabia de què anava, només havia llegit l'etiqueta enganxada a la coberta: "Sí, este es el libro del que todo el mundo habla". I, segons diu a la contracoberta, milions de dones americanes han quedat engaxades i fascinades per aquesta primera obra que forma part d'una trilogia. Un cop acabat, he llegit crítiques que parlen d'una novel·la fascinant i altres que parlen de brossa en paper. A mi no m'ha fet ni fred ni calor, he llegit alguna que altra novel·la eròtica molt millor que aquest totxo de 544 pàgines que m'ha semblat un producte del millor màrketing americà, que el ven com un llibre que trenca motllos. Si aquesta trilogia ha revolucionat la vida sexual de moltes dones americanes més val que s'ho facin mirar.
Tot i això, no em penedeixo d'haver-ho llegit, és de lectura ràpida i fàcil, amb personatges un pèl artificials i prefabricats pel meu gust, però entretingut i amb final previsible. No crec que llegeixi cap dels dos que el segueixen, encara que mai se sap...
Un petit apunt d'última hora: durant les vacances he vist moltes angleses que el llegeixen a la platja.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada