26 de juny 2014

Els escarxofats, Michele Serra

Michele Serra
Els Escarxofats
La Campana, 2014

Com una mena de monòleg intern, Michele Serra dóna veu a un pare que explica, en cent cinquanta pàgines de 'Els escarxofats', una història carregada d'afecte, dubtes, tendresa i ironia, l'abisme que el separa del seu fill de dinou anys. Quan s'és vist un món on els vells treballen i els joves dormen?

En general dormen quan la gent està desperta, i estan desperts quan l'altra gent dorm. Només els armaris esbatanats, els calaixos oberts i els mitjons bruts escampats per tot arreu delaten la seva presència. Son els escarxofats. Els fills adolescents.

On ens vam perdre? I, per retrobar-nos, ¿n'hi haurà prou amb la desesperada invitació que el pare fa reiteradament al fill perquè l'acompanyi a fer una excursió a la muntanya? Entre tempestes psíquiques, sàtira social i esclats de relativisme ètic, Michele Serra aconsegueix un retrat impecable tant dels fills com dels pares.

'Els escarxofats' és una novel.la còmica i al mateix temps una història d'amor impregnada de nostàlgia. Però, per damunt de tot, és un petit monument a una generació que s'ha instal.lat horitzontalment al món.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada