19 d’oct. 2012

L'Home de la maleta, Ramón Solsona

Ramon Solsona
L'Home de la maleta
Proa, 2011


Un antic músic d’orquestres de ball decideix, un bon dia, fer la maleta i viure un mes a casa de cada una de les seves tres filles. L’home sempre ha anat a la seva i, ara, les filles el sorprenen amb una vida i un models de família que no entén. El món va molt de pressa. Descol·locat però gat vell, mira al seu voltant amb una mirada càustica i explica el que veu en un relat divertit i sense complexos, tal com raja. L’home de la maleta n’ha vist de tots colors i se sent un supervivent, un individualista obsessionat per la família, un espavilat que necessita afecte. Quan menys s’ho espera, les investigacions obertes sobre el seu passat fan un tomb sorprenent que el trasbalsen.



El proper dimecres 24 d'octubre, Ramon Solsona vindrà al club de lectura d'aquest mes per passar una estona divertida amb tots nosaltres i el peculiar home de la maleta, t'esperem!

1 comentari:

  1. L’HOME DE LA MALETA de Ramon Solsona es un relat amb un gran contingut d’humor, escrit amb un llenguatge tan proper que sembla que t’ho estigui contant el mateix protagonista en una trobada un dia qualsevol .

    Reflecteix tota la profunditat de les misèries humanes encarnades en un ésser que sense ell buscar-ho li van triar la manera de començar el camí per les sendes d’aquest mon sense poder tastar els petons d’una mare dels que el van privar i tota la vida se sent molt faltat.

    Del rosec que això li provoca deriva tot el comportament social i familiar.

    No es troba en lloc al seu gust, empren una búsqueda constant cap no sap on, critica el comportament dels qui l’envolten començant pels seus familiars mes propers, - per les seves filles- ja que no pot conviure amb una societat tan dispar de la que ell ha conegut i s’ha imaginat a la seva manera i de la que al final del seu temps se sent també nostàlgic.

    Es un llibre que m’he ho he passat molt be llegint-lo, m’agrada’t molt i si no fos per l’humor que conté, seria una obra dramàtica. Molt humà.

    Una felicitació a l’autor.

    Rt.M. E.F.

    ResponElimina