5 de jul. 2012

L'arca de Babel, Màrius Serra


Màrius Serra debuta en la literatura infantil, a 'L'arca de Babel' narra l'aventura d'un noi i una noia, l'Alfred i l'Elisabet, pertanyents a una tribu que no té domini del llenguatge i se serveixen d'una pila de coses per comunicar-se.

La història comença amb un gran diluvi i aleshores es barregen, com el títol insinua, els mites de la Torre de Babel i de l'Arca de Noè. Els dos petits comencen una travessia per set mars i a cada un van descobrint, en forma de lletres i alfabets, diverses paraules d'orígens diferents que els van donant cada cop més eines per poder-se explicar el que senten l'un per l'altre. Fins que, després de diversos avatars, arriben al setè cel tenint un bagatge lingüístic important.

Així, Serra s'ha acabat movent "pels mateixos interessos de sempre", perquè "el llenguatge i l'adquisició de la llengua és central en la transmissió de la cultura i admet tot tipus de tractament, perquè és interclassista i per a totes les generacions", ha dit l'autor.

La història neix a partir de la cantata 'Bacelores', que l'any 2009 va ser encarregada a l'escriptor barceloní i al músic Enric Palomar, i que durant el curs 2010-2011 van interpretar 30.000 cantaires d'entre 10 i 12 anys de tot Catalunya. "Al final del procés, la idea se'm va fer gran i el que havien estat set cançons que parlaven d'una travessia pels set mars, va prendre més forma i em van venir unes ganes irrefrenables d'escriure-les com a relat",

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada