17 de des. 2012

Praga Mortal, Philip Kerr

Philip Kerr
Praga mortal
RBA, 2012

Ambientada a la Praga dels anys 40 durant l’Alemanya nazi, Kerr construeix a Praga mortal una novel·la negra amb aires històrics que destaca per una gran ambientació i ritme narratiu.

Berlín, setembre del 1941. El detectiu Bernie Gunther ha de deixar totes les seves ocupacions a Homicidis per un assumpte de més envergadura: passar un cap de setmana a la casa de camp que té a Praga el seu antic cap a l’SD: ni més ni menys que Reinhard Heydrich, el nou Reichsprotector de Bohèmia i Moràvia. Però el que al principi es presenta com una reunió soporífera en companyia dels oficials més detestables de les SS i l’SD, es converteix de sobte en una prova de foc.

Mentre és a la casa un dels convidats de Heydrich apareix mort, dins d’una habitació tancada amb clau. Tot indica que ha estat assassinat, però realment no hi ha res clar… Bernie ha d’aguditzar l’enginy i la perspicàcia per entendre què ha passat, fins que descobreix l’autor de l’assassinat, i pler de dobles intencions i interessos ocults de la majoria dels convidats, començant per l’amfitrió.

Con ja és habitual, podeu escoltar aquesta recomanació al programa Biblioones de Ràdio Tortosa del dia 13 de desembre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada