14 de març 2013

Plens de Vida, John Fante

John Fante
Plens de Vida
Barcelona : Edicions de 1984, 2013

Respirant la gestació del fill, senzill i directe, John Fante rasura amb la paraula concisa l’experiència de ser pare.

Des del punt de vista de qui per naturalesa ha de ser observador, explica com viu la transformació de la Joyce, la seva dona, des que està embarassada, que com sol passar a totes les dones que estan en gestació, en algun moment s’impregna d’un aire divinitzat, espritualitzat, i es vol convertir al catolicisme. Ingènuament descol.locat alhora que comprensiu, el protagonista viu moments tant de màxima plenitud com de desorientació absoluta sobre el paper que ha d’adoptar. Accepta el paper secundari que li pertoca en aquesta obra, viu per sobreviure a la multitud de sensacions noves que li provoca el moment d’espera. I a l’altra banda, es perfila la relació amb el pare, un home tacat del seu origen humil i convencions, arrapat a la simplicitat de qui creu que la vida és fer família.

Un moment que culmina l’emoció màxima del llibre és quan sent que és el llaç de sang de dues generacions que van i vénen: el seu pare i el seu fill, en el moment en què aquest arriba al món.

Aquesta és la recomanació del Biblioones del 14 de març la  podeu escoltar al Podcasts del programa, on també hi trobareu:

·        Música de casa nostra : Pepet i Marieta manudu peligro cançó Me moles.
·        Lectura en Veu pròpia Francesca Aliern.
  •   Entrevista. Mª José Ferré ens parlarà de la secció local de la biblioteca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada