7 de maig 2013

Bedlam, darrere les hores càlides Mar bosch Oliveras

Mar Bosch Oliveras
Bedlam, darrere les hores càlides
Empúries, 2013


Mar Bosch després de tres anys amb la novel·la  guardada tres anys en un calaix, va decidir finalment presentar-la al Premi Just Casero de novel·la curta.  Una decisió que s’ha convertit  en tot un  encert que ha permès, ara,  poder gaudir de la seva lectura.

A més la bellesa en la seva escriptura, Bedlam ens ofereix moltes capes  de lectura que  li permet arribar a tot tipus de lectors gràcies a una proposta original i imaginativa


Embolcallat com si fos un conte, ‘Bedlam. Darrere les hores càlides’, ens parla de l’oblit i dels records al mateix temps que tracta del procès de  reconstrucció.
“Benvinguts a Bedlam, el poble congelat” és el missatge  escrit en lletra lligada i de color blau que dóna la benvinguda  a un poble màgic  que de cop i volta  un 22 de juliol es congela per l’arribada inesperada de l’hivern.


‘L’hivern havia arribat de sobte i punt. Així, es van començar a obrir les portes gràcies a les màquines llevaneu. Els nens van començar a jugar amb trineus i a fer guerres de boles. No es va trigar gaire a  organitzar un concurs de figures de gel efímeres que ja no serien mai més efímeres perquè la temperatura semblava manternir-les brillants i transparents per sempre, com un diamant.’’

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada