24 de gen. 2013

La Intrusa, Eric Faye


Éric Faye
La Intrusa
Salamandra, 2013

La intrusa, del francès Eric Faye, és un llibre aparentment senzill que explica una història basada en un fet real: la d'una dona que va viure amagada a casa d'un home que vivia sol i que només sortia de l'amagatall per menjar alguna soca-rel meteoròleg Shimura només va percebre petits canvis a casa seva: un iogurt que desapareix de la nevera, un suc de taronja evaporat, una tetera fora del seu lloc habitual... Tots aquests fets no semblaven obra de cap lladre, a més tots els objectes de valor continuaven al seu lloc, potser era cosa de fantasmes? o encara pitjor, eren al·lucinacions?
La novel·la, curta però intensa, traspua una mena de màgia, com si expliqués una faula però, alhora, transmet la crua realitat del efectes de la crisi a la nostra societat.

Alhora també és un conte de por, perquè la violació que suposa que algú  hagi entrat a la casa del protagonista sense que se n'adonés, el trasbalsa profundament.

L'Obra guanyadora del Gran Premi de Novel·la de l'Acadèmia Francesa 2010, és la recomanació feta al programa Biblioones de ràdio tortosa d'aquesta setmana, podeu escoltar-la clicant l'enllaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada