20 de febr. 2013

Els Cims invencibles. Entre Pàndols i Cavall, Carme Meix

Carme Meix
Els Cims invencibles. Entre Pàndols i Cavalls
Pagés Editors, 2013

Aquesta novel·la relata els fets i conseqüències de la Guerra Civil Espanyola tal com els van viure alguns dels seus protagonistes, que mai no van somiar ser-ho. Quatre amigues de Gandesa, un poble rural adormit en la pau de les vinyes, “on mai no hi passa res”; l’Agustí, que va intentar escapar-se a França i es va veure obligat a tornar i integrar-se a l’exèrcit republicà; l’Àngel, un xicot de Gandesa que va haver de fugir dels assassinats comesos en aquells pobles de la Terra Alta per una banda d’incontrolats, i va acabar enrolat al Terç de la Mare de Déu de Montserrat; o el Josep, casat i pare de família, que també va ser forçat a anar al front; el Jordi, membre involuntari de la Lleva del Biberó; o del Sebastià, amb el cap ple de fantasies i proclames. Tots ells, d’una manera o altra acabaran creuant el seu destí a la Batalla de l’Ebre, que tenyí de sang les nostres terres.

Com cada setmana pots escoltar aquesta recomanació al Biblioones, del 21 de febrer 103.3 FM, però a més a més trobareu:

Sintonia: Flors d'Hivernacle, del CD Sort de tu de Josep Igual Febrer, escriptor i cantautor de les nostres terres.

Entrevista:
     - Carme Balagué, responsable de la secció infantil i d'audiovisuals, ens parla del nou centre d'interés de la biblioteca: Educar en família avui.
     -  Montse Esteve, presidenta de UNESCO Tortosa i Pilar Saporta, coordinadora del projecte VINCLES, expliquen il·lusionades com serà l'inici aquest mes de març de VINCLES, on els nostres iaios i les nostres iaies conten històries als xiquets i xiquetes, tant  a les escoles de la ciutat i com també a la biblioteca.

La Veu protagonista: Enric Carbó.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada