7 de febr. 2013

Vine com estàs, Mercè Ibars

Mercè Ibars
Vine com estàs
Proa, 2013

Mercè Ibarz ofereix als seus lectors dues novel•les en una, o una novel•la curta i un conjunt de relats. Es tracta d’una obra inclassificable, amb dues parts ben diferenciades però interrelacionades que es pot començar a llegir per l’una o per l’altra. La primera part, correspon a la memòria familiar i la segona a la personal.  L’autora revisita el seu passat a la ciutat, i si a la primera parla dels seus orígens familiars, aquí apareixen altres personatges que han influït en la seva vida.
La memòria té forma de conte. Amb el títol d'una cançó de Nirvana, Mercè Ibarz brinda a Vine com estàs històries teixides pel record. La guerra separa germans, agita la propietat de la terra, fa ballar la matriarca moribunda. I, en la segona part d'aquest fresc sorprenent, passat i present es tramen en un lluminós "repertori de passions" urbanes. Allò que perviu en el pare setanta anys després, les converses de la narradora amb Sofi, la malaltia i l'amistat, la mare que dissenya i cus el seu vestuari, l'espetec del viure.Un relat de relats ordit amb lleugeresa i insòlita llibertat expressiva.

Recorda que pots escoltar aquesta proposta literària al programa Biblioones de Ràdio Tortosa.

1 comentari:

  1. The author revisits his past in the city, and if the first about his family background, there are other characters that have influenced his life. Interesting sharing.

    ResponElimina