5 d’abr. 2013

Les vacances d'en Felip Marlot, Joaquim Carbó

 
Les vacances d'en Felip Marlot
Joaquim Carbó
 Barcanova, 2013 

Ha sortir a el sisè volum de la sèrie protagonitzada pel detectiu Felip Marlot, una insòlita creació de Joaquim Carbó adreçada als lectors joves el primer volum del qual és de l'any 1979
Les vacances d'en Felip Marlot edit. Barcanova
Felip Marlot, detectiu privat, intuïtiu, tendre, senzill i ple de sentit comú. Ingenu i sincer a estones i xerraire i noble en tot moment. Un antiheroi amb molts dels tics del seu creador. Una veu clara i crítica que esdevé, sense proposar-s'ho, portaveu de la consciència col.lectiva de   la nostra societat.

 És la sisena d’un cicle que va començar fa més de trenta anys. En aquesta ocasió, l’acció se situa a Morvià, on el detectiu arriba disposat a gaudir d’uns dies de vacances… que no seran tan plàcids com ell preveia. El detectiu Marlot se les haurà de veure amb diversos casos misteriosos com l’aparició d’uns lleons abandonats, el robatori d’uns fils de coure i una partida de paintball realment perillosa. Entremig, el record i les narracions d’altres casos que toquen la sensibilitat del lector com la del taxista que robava taxis durant la nit per tornar-los l’endemà al matí o la recerca d’unes arracades valuoses perdudes a la platja.

L'autor, en aquest cas i en tots els sis llibres de la sèrie, recorre al tòpic conegut de: ... Tot va bé si acaba bé..., que és no sols un crit victoriós d'aquesta història sinó que diria que és el crit permanent d'un detectiu que no coneix el fracàs en cap de les seves aventures. Per tant, arribats a aquí, només puc desitjar això: llarga vida per en Felip Marlot i, sobretot, llarga vida per al seu autor!

A destacar, també, les il·lustracions d’Òscar Julve
.
Podeu escotar aquesta recomanació al nostre programa Biblioones


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada