23 de maig 2013

El Parèntesi més llarg, Tina Vallès

Tina Vallès
El Parèntesi més llarg
Proa, 2013

Premi Mercè Rodoreda, 2012

Amb els contes que formen El parèntesi més llarg l'autora aconsegueix captivar el lector perquè mostra, amb  una prosa sense gaires complexitats, diverses situacions que, si no ens han passat ja, és molt probable que ens puguin passar. Qui no ha decidit agafar el metro per arribar abans i resulta que la pantalla de l'andana, quan falten pocs segons per a que arribi el metro, torna a a marcar el rellotge en dos minuts i mig? Qui no ha estat mai amb una persona i en aquell mateix moment pensa en algú altre? Qui no ha trucat mai una companyia telefònica i no se n'ha sortir amb els teleoperadors de torn?
En aquest 17 contes veureu com la Tina Vallès juga amb les situacions creades i amb la psicologia dels personatges, i d'aquesta manera aconsegueix convertir aquest parèntesi del títol en una pausa més mental que no pas motriu. No dubteu que El parèntesi més llarg és molt bon regal i una molt bona lectura.

Podeu escoltar aquesta recomanació i molt més al Biblioones d'aquesta setmana, us fem una pinzellada de la resta dels continguts:
En Veu pròpia: Vicky Cales
Sintonia: Breakfast Can Wait, de Prince
Entrevista: Jordi Duran, directore del CNL de les Terres de l'Ebre, ens parlarà del Voluntariat per la Llengua que celebra el seu 10è aniversari i Mª josé Ferré, la nostra bibliotecària encarregada del fons d'adults i de la secció local, ens recomana alguns dels llibres que darrerament han arribat a la nostra biblioteca i ens parla de l'exposició "portades de diaris i setmanaris del fons local



2 comentaris: