4 de maig 2012

La casa cantonera

La casa cantonera
de Sílvia AlcàntaraDues germanes es retroben per repartir-se les poques coses que en morir els ha deixat la mare. Feia més de vint anys que no es veien. Una veïna de tota la vida les acompanya per les resclosides estances de la casa i els petits objectes els desperten els records. El vinlce de la vida passada s'imposa com un malson al seu desig de fugir, de tornar al món quotidià conegut i controlat. Retingudes per preguntes que mai no s'han respost, queden atrapades en una teranyina asfixiant. L'empremta de la mare ressorgeix i il·lumina dolorosament els racons foscos de les seves vides.
La infelicitat d'una filla, és potser l'alegria secreta de la mare?
L'autora basteix una novel·la com una torrentada on els sentiments tèrbols i els desitjos profunds es mostren sense traves i on la serenitat només arriba amb l'acceptació dels sentiments oposats de l'ànima

1 comentari:

  1. Olor de colònia' va ser la primera novel·la publicada per Sílvia Alcàntara, el 2009, quan ja tenia seixanta-cinc anys. És un dels darrers èxits importants de la literatura catalana, sobretot en el mercat interior.
    Aquest llibre sembla que fa molt bona pinta!

    ResponElimina