21 de nov. 2013

Herejes, LeonardoPadura

Leonardo Padura
Herejes
Tusquets, 2013

Herejes una absorbent novel·la sobre un quadre de Rembrandt i una sagazaga jueva que arriba als nostres dies, que confirma a l'autor com un dels narradors més ambiciosos i internacionals en llengua espanyola.
En 1939, el vaixellS. S. Saint Louis, en el qual viatjaven nou-cents jueus que havien aconseguit fugir d'Alemanya, va passar diversos dies enfront l'Havana tot esperant que s'autoritzés el desembarcament dels refugiats. El Daniel Kaminsky i el seu oncle van esperar en el moll que descendissin els seus familiars, confiats que aquests utilitzarien davant els funcionaris el tresor que portaven d'amagat: un petit llenç de Rembrandt que pertanyia als Kaminsky des del segle XVII. Però el pla va fracassar i el vaixell va tornar a Alemanya, duent-se amb ell tota l'esperança del retrobament.
Molts anys després, en 2007, quan aquest llenç surt a subhasta a Londres, el fill de Daniel, Elías, viatja des d'Estats Units a L'Havana per a aclarir què va succeir amb el quadre i amb la seva família. Només algú com l'investigador Mario Conde podrà ajudar-lo. 

Com cada setmana podeu escoltar una mica més sobre aquest llibre al programa biblioones, on també trobareu els següents continguts:
  • Sintonia: Assaig de Càntic en el temple, Dídac Rocher.
  • Entrevista: Marc Jaén i Mónica Miranda ens fan un avanç de la xerrada sobre el Tantrisme que fan a la nostra biblioteca. També tenim a Mª Cinta Llasat, que entre altres coses a la figura de Mossèn Ovidi Tobias llibre i per acabar tenim a Inma Tomàs, companya de la biblioteca, que ens faun repàs a les activitats d'aquest mes i ens presenta les bases del 2n Concurs de Relat de Conte Curt Solidari de Nadal.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada