23 de nov. 2013

Betúlia, Maria Aurèlia

Betúlia
Maria Aurèlia Capmany
Barcelona : Nautilus Comunicació i Cultura, 2010

A Betúlia M. Aurèlia Capmany hi descriu els clarobscurs d'una ciutat trista i pobra que creix de manera desordenada atiada per les grans onades migratòries i que veu amençada la seva identitat.
La protagonista de la novel·la, Niní, enceta des de les primers pàgines de la història un viatge a la recerca de la felicitat, malgrat l'enfila per un camí equivocat, perquè el paradís perdut de la innocència no retorna mai.
Contràriament al que s'ha dit el nom de Betúlia, no prové del vocable llatí Baetulo, que dóna nom a la ciutat d Badalona, sinó que és un mot d'orígen semític que prové de l'antiga ciutat de Betúlia i cal anar-lo a cercar a la Bíblia, concretament al Llibre de Judit.
Betúlia és Badalona, o qualsevol altra població, però també és el país, Catalunya, trist, pobre i brut, sotmès als vencedors del nou règim.

Aquesta obra és la proposta del Club de Lectura d'aquest mes de novembre, i comptarem amb la presència d'Isabel Graña, que ens endinsarà al món de Betúlia. Així que si voleu sentir els seus comentaris i els de la resta de membres del grup no us perdeu la trobada del proper dilluns 25 de novembre a les 19.30 hores a la sala polivalent de la biblioteca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada