14 de nov. 2012

La dona justa, Sándor Márai

Sándor Márai
La dona justa
Barcelona : Edicions 62, 2006


Sandor Márai, a La dona justa, ens presenta un triangle amorós que ens serveix per reflexionar en primera persona i amb la veu dels tres protagonistes (una dona abandonada, un home desenganyat i la dona que ha trencat la vida dels altres dos) sobre les relacions humanes, però també sobre la cultura, les classes socials, la burgesia i la soledat, cada cop la narració és a càrrec d’una de les tres persones implicades. 

La trama es presenta amb una sensibilitat increïble, els fets s’expliquen de forma totalment clara i realista, cosa difícil tenint en compte que no són fets sinó sentiments i vivències subjectives el que s’explica majoritàriament. Aconsegueix fer posar el lector cada cop més a la pell de la protagonista, creant una identificació, una empatia, que fa acabar tant boig com el personatge mateix.

Però qui és la dona justa? Quina de les dues és l’autèntica dona justa: la Mária o la Judika? Perquè el títol del llibre diu ben clar, que de dona justa, només n’hi ha una. Quina deu ser per Márai “La dona justa“, i, si ho sabeu, podem discutir-ho!


El llibre recomanat el podeu escolatar al programa de la Biblioteda de radio Tortosa 103.3FM Biblioones del 15/11/2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada