26 de nov. 2012

L´Últim abat, Martí Gironell

Martí Gironell
L'Últim abat
Barcelona : Columna, 2012

L'escriptor i periodista besaluenc, Martí Gironell, ha escrit la seva quarta novel·la mentre residia al monestir de Sant Benet i aquesta s'ha publicat aquest mes de novembre sota el títol de "L'últim abad" (Columna edicions).
"L’últim abat" és el resultat d’una experiència única en què l’escriptor ha pogut conviure amb els escenaris, les pedres, les olors i els paisatges del monestir de Sant Benet de Bages.
L’autor explica les seves vivències al monestir Sant Benet, on es va recloure per escriure la seva nova obra sense perdre el contacte amb els lectors a través de les xarxes socials, fins al punt que van ser ells els encarregats d’escollir el títol de l’obra mitjançant una votació.

L'Últim abat narra la conxorxa orquestrada pel rei de Castella i la Congregación de la Observancia de Valladolid amenaça de posar en perill els monestirs catalans, que s’uneixen per resistir l’embat imperialista i el monje que va plantar cara a la corona, a l'Esglèsia i a la corrupció política del segle XVI .

Podeu escoltar la nostra recomanació al programa Biblioones de ràdio Tortosa 103.3 FM

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada